Omdat we graag willen dat u zo lang en goed mogelijk van uw Camperline stoelhoezen kan genieten hebben op we deze pagina de belangrijkste ervarings –en gebruiksadviezen samen gebracht. Zoals u op onze assortimentspagina kunt zien zijn er vele variaties voorstoelen en types stoelhoezen in “Kampeerautoland”. Exact advies kan daarom in nuances per model afwijken. Dus leest u daarom onderstaande informatie niet één op één maar beschouwt u onderstaande informatie s.v.p. als een goede raad en leidraad.
Het omdoen van de hoezen:
Vóór het omdoen:
De hoezen zijn volledig op maat gemaakt en behoren nauw te passen. Gunt u daarom uzelf eerst rustig de tijd om de vormen van de stoel en de hoezen te bekijken en te vergelijken alvorens het eromheen doen.
De rugleuning:
- Indien er brede klittenband op de rugleuninghoes aanwezig is: klittenbandstrip altijd aan de achterkant van de rugleuning. Let u er ook op om eerst de klittenband los te maken voor de uitsparingen van de knoppen / rolregelaars aan de zijkant.
- Naarmate u deze stoelhoezen gebruiken gaan ze vaak naar de rug “vormen” het kan dus mogelijk dat u klittenband wat moet verstellen.
- Hieronder vindt u een fotogalerij die visueel de stappen van het eromheen trekken van de rugleuning laat zien.
Het zitvlak:
- Indien elastiekkoord aanwezig voor het zitvlak: doe eerst de hoes volledig over het zitgedeelte. Kijk of de contouren van de hoes op de stoel overéénkomen en trekt dan pas het koord d.m.v. de koordstopper/klem aan. Vaak is het mogelijk om het koord weg te stoppen in de holte van de zitting.
- Aan de binnenkant van de stoelhoes van het zitgedeelte zijn vaak ook nog extra lussen aanwezig. Deze kunnen gebruikt om het zitgedeelte (extra) goed vast te maken aan de onderkant van de stoel. Er zijn extra plastic zwarte haakjes bijgeleverd om dit te bewerkstelligen.
- Voor het vastmaken van de lussen onder de stoel: kijk rustig onder de stoel of er vaste bevestigingspunten zijn (die niet draaibaar zijn met de stoel).
- Indien er geen (goede) bevestigingspunten aanwezig zijn. Een aantal handige tips:
- Vaak is het wel mogelijk om de lussen aan elkaar te verbinden met de bijgeleverde haakjes (als een spinnenwebpatroon).
- Indien er weinig ruimte onder stoel om met de armen onder de stoel te komen: gebruik een dun metalen “stomerij” kleerhanger en trek deze lang zodat het als een lange haak kan fungeren. Trek daarmee de lussen onder de stoel door om ze met elkaar te verbinden.
- Kijk of er alternatieve bevestigingspunten zoals schroefjes, stangen, uitstekende delen.
- Om de hoes nog beter te “integreren” met de bestaande bekleding kunt de rand van de hoes wegwerken door de plastic beschutting los te schroeven en vervolgens weer vast te maken.
- Hiernaast vindt u de fotogalerij die visueel de plaatsing van het zitvlak laten zien.
Schoonhouden van de hoezen:
- Zoals het etiket aangeeft is het mogelijk om de stoelhoezen te wassen tot maximaal 40 °C, echter indien mogelijk op lagere tempratuur ook de hoezen schoon te krijgen raden wij dat altijd aan! Dit de levensduur van elke stof ten goede.
- Bij het wassen is het van belang om het klittenband goed vast te maken, ritsen dicht en de hoes binnenste buiten te keren. Dus focus beperken op elk mogelijk gevolg van ‘mechanische’ beschadigingen.
- We adviseren het wasprogramma op stand: ‘fijne was’ aan te houden of separaat in een emmer (op de camping!). Ook dit komt de levensduur van de stof ten goede.
- Gelieve niet niet centrifugeren.
- Omdat het een synthetische stof betreft: géén wasdroger gebruiken (altijd te warm)… Droogt u s.v.p. gewoon op een natuurlijk wijze.
- Ernstige vlekken kunnen altijd met wat onverdund vloeibaar wasmiddel worden voorbewerkt.
- Indien ernstig vuil en/of vlekken op de hoezen zitten etc.: eerst inwrijven met wat garagezeep (zonder korrels!). Goed inwrijven en laten inwerken. Dan met lauw water uitwassen en verder behandelen als bovenstaand.
Overige adviezen:
Wanneer u een stoelhoesset heeft met ook bijgeleverde armsteunhoezen kijk goed naar de uitsparingen in de hoesjes zodat u ze op deze juiste wijze “als een sok” eromheen trekt.
Indien de stof (door wrijving) statisch laadt kan men de stoelhoezen met een wasverzachter behandelen. Doorgaans vermindert dit het statisch effect. Sommige campers zijn ook statischer geladen, vraagt u bij de camperdealer voor geleidende / antistatische tips.
Mocht na bovenstaande adviezen nog verdere vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op!